Monday, 1 June 2015

Ganoi untuk dijual










Assalam..ganoi ori nak jual..jualan sempena nak sambut ramadhan..hehehe..induk betina hitam..harga sekor rm500 siap pos..yg betina coklat batik rm450..jantan kelabu gamba sekarang ngan gamba masa muda..hhheh..jantan ganoi tu nak tolak harga modal sahaja..rm950..kalu betul minat..bole nego sikit2 lg..apa2 hal bole msj/wassap..0132030170...ayam inshaAllah dlm keadaan sihat...






Thursday, 28 May 2015

Jualan Ganoi

Assalam semua penggemar ayam...saya ada berita baik bagi penggemar ayam ganoi..saya nak buka jualan induk ganoi bg sesiapa yg berminat...gamba akan saya update dalam masa 3,5 hari lg..apa2 pertanyaan bole wassap/msj di talian 0132030170..tq

Thursday, 5 June 2014


Ganoi pondan-umur 6-7bulan-for sale.rm450 siap pos.-bole msj kalu minat.-013 2030170

Sunday, 1 June 2014

For Sale.

















For sale.ganoi kelabu.umo dlm 5,6 bulan..
Nak tolak rm 430 skali pos..ganoi ori.bapak toon nak tolak rm 350 sklai pos.bapak ni asai impot.ayam sihat.x da mslah.sesuai tuk pembaka.anak dah byak menjadi.kalu dtg amek lg dialu-alukan.kalu amek 2ekor skali.kita bg special price.ehhe-kalu minat bole msj.013 2030170.

Sunday, 9 February 2014

Ganoi Ori- Pembaka ( NOT FOR SALE )




Ma Chi- Ganoi ori..hijau ni merupakan pembaka ganoi ori paling besar dan tinggi.telah membunuh champion2x win,..diletakkan ibu ganoi ori hijau bagi memastikan anak ganoi ori hijau akan terhasil.InsyaAllah..tinggi ke x..anda lihat ketinggiannya mencecah tingkat ke3 rak pinggan.hehehe..




Ma Lai-Ganoi ori..batik..mempunyai badan yg tegap serta menegak apabila berdiri..diletakkan juga ibu ganoi ori bg menghasilkan anak2 ganoi ori kelak..mempunyai pukulan depan yg keras dan padat..batik juga mempunyai warna bulu yg cantik,,badan solid dan tegap.heheh



Ma Chi - Ganoi ori..kelabu merupakan ganoi yg paling solid dan padat badannya diantara ganoi ori yg len..mempunyai pukulan kaki current dan bisa serta jalan yg baik telah menumpaskan 2 ekor ayam dengan pukulan auna belakang sewaktu sesi adu.heheh.diletakkan ibu ganoi ori kelabu juga,bagi mengekalkan gen kelabu kepada generasinya nanti.heheh


Ma Chi- Ganoi..kuning adalah bapak ganoi ori dengan rekod 1x win,.dipinjam dari rakan untuk pembakaan di reban Ayam Merbok.hehehe. Kuning je pinjam..yg len hak  milik kekal Farm Ayam Merbok,,hehhe

rakan2 yg berminat untuk mendapatkan baka2 ganoi ori ini,InsyaAllah hujung tahun mungkin akan diiklankan anak2 mereka ini didalam blog Ayam Merbok,jika diizinkan Allah..rajin2 la lawat blog Ayam Merbok..InsyaAllah doa dan sokongan anda akan memudahkan proses pembakaan dijalankan di farm Ayam Merbok..ayam saya ni ayam biasa2 saje..dibela atas dasar hobi dan minat yg mendalam terhadap baka ayam baik2 ni,hehe..InsyaAllah-013 2030170

Sunday, 12 January 2014

MadaGaskar



agak2 ada orang minat x ayam jenis macam ni.heheh.ni koleksi terbaru reban ayam merbok.,insyaAllah da rezeki akan dibawa masuk betina botak mcam ni plak.heheh..x jual ni,For General Viewing Only..dah lama x update blog.-( import ) 2014

Tuesday, 10 December 2013

Video Hijau 1st spar...hehehh..zzzz layan jom




video
Ni ada ckit video sparing si hijau atas ni.ayam x bek mana pn.. kali petama adu tu..kalu minat bole msj o call ke no. ni. -013 2030170.nak tau detail tegok post bawah.hahah- SOLD



anak-anak ayam ni pun nak letgo kepada yg bminat.semua btina.saya nak tolak semua dalam gamba tu. 5 ekor dlam gamba + 2 ekor kat luar gamba,x dapat tgkap,ayam liar..lari macam jebon//bak kata cerita doremi..hehe..bapak to'on dalam post bawah2.bapak impot baka 5k..nak jual sebab byak sgat..haga rm280 skali pos untuk 7ekor. bminat msj o call no. ni -013 2030170- SOLD


Monday, 2 December 2013

FOR SALE: JOM TENGOK

















Nama; pacak
Darah ; magon
Bapak ; import 5x
Umur ; 1x bulu
Berat ; 3.45kg
Harga ; Rm 450- bole bincang, jgn takut pasal harga, sampai jadi
Sesuai untuk pembaka dan lain2,terpulang kepada anda. ayam jenis endurance, makin lama, makin sedap kaki dia. ayam kepala lembut,tembak,tumbang pn ada, serong baik, kalu bole serong,makin lama,makin kembang bulu gu lawan. SOLD- TELUK INTAN



















Nama ; hijau
Darah ; pamazilkoy
Bapak : 2x win-pamabrazil
Ibu ; pakoy
Umur ; 8-9bulan
Berat ; 3.25kg
Harga ; Rm 330- bole bincang jugak,sampai jadi
Ayam tinggi dan bole besar lagi. Ayam belum adu,tengok sepak ngan adik beradik, pukui kasar dan tepat ke muka, main lincah.

# saya bela ayam x men laga kat bon.sebab saya x berjudi..maaf ek..hhehee.tp ayam yang saya bela memang amek dekat kawan2,otai2 yg memang men ayam.alang-alang bela,biar benih yg berkualiti..x rugi bagi makan.betoi x?heheh..sape beminat bole cal or msj saya 013 2030170.,kita cakap terus terang.biar pembeli puas hati..heheh.. penceritaan mengenai cara ayam bermain adalah melalui pemerhatian semasa adu suka2 dengan ayam kawan2,otai2 yg men ayam.- SOLD